.

Alanya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü akademisyenleri tarafından hazırlanan proje, Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) kapsamında desteklenmeye hak kazandı. “Bitki Çayı Bazlı Kombucha Ürünlerinin Fonksiyonel İçecek Geliştirme Açısından Değerlendirilmesi” başlıklı proje, Dr. Öğr. Üyesi Türkan Uzlaşır yürütücülüğünde gerçekleştirilecek. Öğr. Gör. Erdi Eren ve Arş. Gör. Ayşe Muslu Aykoç'un da araştırmacı olarak görev alacağı proje 12 ay sürecek ve 75.000 TL bütçe ile desteklenecek. Proje, bitki çaylarından elde edilecek kombucha ürünlerinin fonksiyonel özelliklerini araştırarak fermantasyon ve sağlıklı içecek geliştirme alanlarına katkı sağlamayı hedefliyor.